Papaz Erik Orijini: Anadolu. Can Erikleri grubunun bir üyesidir.
Papaz Erik Ağaç Özellikleri: Ağaçları orta diklikte, geniş ve hızlı gelişir. Sık dallı orta verimli bir çeşittir. Kendine kısmen verimli bir çeşittir ve tozlayıcı kullanılması gerektirmektedir. Çiçeklenmenin erken olması durumunda bazı yıllar ilkbahar geç donlarından etkilenir.
Papaz Erik Meyve Özellikleri: Orta iriliktedir. Yuvarlak formda, karın çizgisi belirgin, kabuk rengi koyu parlak yeşil ve üzeri dumanlıdır. Et rengi yeşil, meyve gevrek ve suludur, çekirdek ete bağlı ve orta iriliktedir. Olgunlaştığında kabuk rengi kırmızılaşır.
Papaz Erik Meyve Eti: Meyve eti yumuşamaya başlar ancak genellikle yeşil ve sert formdayken tüketilir. Ortalama meyve eni 36mm. sap hariç meyve boyu 32 mm. ağırlığı 34 grama ulaşmaktadır.
Papaz Erik Hasat Zamanı: Mayıs ayının 2. haftası itibariyle hasat edilir.
Papaz Erik Tozlayıcıları: Kendine kısmen verimlidir. Havran ve Aynalı çeşitleri tozlayıcı olarak kullanılabilir.
İlgili Kategoriler