NARLIDERE'ye Hoşgeldiniz...

E-Posta narlidere@narlidere.com.tr

Telefon 0542 322 16 16

Şeftali Yetiştiriciliği

Ana Sayfa » Şeftali » Şeftali Yetiştiriciliği

Prunus persica Şeftali gülgiller (Rosaceae) familyasından bir yaz meyvası olmakla birlike dünyaya ise çinden yayıldıgı rivayetlere dayanmaktadır.

Ağacı ortalama 30 yıl yaşayan şeftali meyvasının kadifemsi dokudan hoşlanmayanlar için nektarin denilen tüysüz bir çeşidi de bulunmaktadır.

Çekirdeği tek ve sert olan şeftalinin çekirdeği kolay ayrılana yarma şeftali, ete yapışık olana et şeftalisi denir. Yarma şeftali genellikle taze meyve olarak tüketilmektedir. Et şeftalisi ise konserve yapımında kullanılmaktadır. Ülkemizde beyaz ve sarı etli olarak bilinen iki tür bulunmaktadır.

Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlayabilirsiniz. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz.

Copyright (©) 2021 - Destek - WHM Bilişim - Hosting - SEO